top of page
over mij

OVER MIJ

Ik ben Maaike Kalkhoven (21) en heb al zolang ik mij kan herinneren een passie voor het creëren van kunst. Als jong meisje begon ik al met het verkopen van kaarten met eigen tekeningen aan vrienden en familie. Dit liep erg goed en binnen de kortste keren kreeg ik bestellingen die ik niet meer kon bijbenen. Zo begon ik met het ontwerpen van kaarten die ik liet drukken. Dit bleek later de grondlegging voor Olifant&Mus. Waar ik begon met kaartjes, sta ik nu voor elke vormgevende opdracht klaar!

Mijn liefde voor tekenen, schilderen, boetseren, filmen en fotograferen hebben me logischerwijs naar een creatieve studiekeuze geleid. In 2018 ben ik begonnen aan de opleiding Artist Educator op ArtEZ in Arnhem. Hier word ik opgeleid tot beeldend kunstenaar en leren we om kunst educatieve producten te creëren.


Iets wat ik prachtig vind aan het maken van kunst is dat kunst spreekt. Ik kan mezelf uiten én communiceren zonder tekst, maar met een beeld. Ik vind het heel leuk om een conversatie aan te kunnen gaan met mijn werk. Hoe meer vragen, kritiek, verbazing en verwondering het oproept; des te beter is zo’n sprekend beeld gelukt!

Een voorbeeld hiervan is mijn nieuwe project; het maken van een keramisch skateboard. Is een skateboard nog wel een skateboard als je er niet op kan skaten? De klei zal bij de eerste kickflip al breken. Door het board delfts blauw te maken wil ik de esthetiek van het board en de skate cultuur doorbreken; geen grof board met stickers en butsen en deuken van het skaten, maar een klassiek koninklijk board.


Twee werelden die je nooit eerder samen zag in een object. Door ze samen te voegen versterken de twee werelden elkaar in dit board.

 Ik ben een enthousiasteling die altijd openstaat voor nieuwe ervaringen, uitdagingen en opdrachten. Door persoonlijk contact met de opdrachtgever kan ik de fascinatie en verwondering ontdekken om vanuit daar samen kunst te creëren.

Over mij: Biografie
Over mij: Citaat
bottom of page